Deney Laboratuvarınızda Neden Lab Kurumsal Kullanmalısınız?

Deney laboratuvarlarının analizleri gerçekleştirme konusunda yetkin olduğunu gösteren bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Kalite yönetimi amacıyla laboratuvarların ISO/IEC 17025 uluslararası standardına uygun olarak işlemlerini gerçekleştirmesi için denetimler yapılmaktadır.  

Laboratuvarlar bir yazılım programı olmadığı zaman kağıtlar ya da bilgisayarlarda dağınık halde bulunan veriler üzerinden süreci yönetmekte ve raporlamakta zorlanmaktadır. Tek bir yerde kayıt altına alınmayan verilerin kaybı ve eksikliği denetim sürecinde sorun teşkil etmektedir. Bu süreçte laboratuvarların bir yazılım sistemiyle süreçlerini yönetmeleri ve denetimlere her an hazır olmaları için LAB Kurumsal programımızla çözüm sağlıyoruz.

Laboratuvarların kalite standartlarına uygun bir şekilde çalışması için, verilerin güvenliği ve gizliliği de çok önemlidir. LAB Kurumsal verilerin server ya da sunucu üzerinde toplanmasını ve yedeklenmesini sağladığı için, kullanıcı bilgisayarlarında yaşanan olumsuzluklardan etkilenmeyecektir. Böylece tüm kullanıcıların kayıt altına aldığı veriler güvenli bir şekilde tek bir yerde toplanmakta ve verilerin analizi, raporlanması kolaylaşmaktadır. Ayrıca kullanıcılara verilen yetkiler doğrultusunda, verilerin gizliliği kuralına da uygun şekilde hareket edilmektedir. Örneğin; analiz yapacak kullanıcı hangi kişi ya da kuruluşun işlemini yaptığını bilmeden barkod numarasına bağlı olarak süreci devam ettirmektedir.

Deney laboratuvarlarında numune ve analizlerin barkod sistemi ile takibi, laboratuvarların kalite yönetimi kapsamında yapması gereken bir işlemdir. LAB Kurumsal programınız içinde numunelere otomatik barkod tanımlayabilir ve bu barkodlarla tüm sürecin takibini yapabilirsiniz. Numune kaydı açarken tanımlanan barkodları filtreleyerek; numune kabul edilmiş mi, analiz yapılmış mı ya da analiz onaylanmış mı şeklinde sonraki süreçleri görüntüleyebilirsiniz.

Deney laboratuvarlarında sorumlu kullanıcılara iş ataması yapılması ve sonrasında takip edilmesi de kritik ihtiyaçlardan biridir. LAB Kurumsal bu noktada da ihtiyacınızı karşılayacak modüller sunmaktadır. İş ataması yaptığınız kullanıcılara program üzerinden otomatik olarak bildirim gönderilmekte ve kullanıcılarınız göreviyle ilgili hatırlatma ekleyebilmektedir. Çalışanlar arasında doğru bir iş dağılımı yapma açısından da programdaki veriler çok değerlidir. Dengeli bir görev dağılımı yaparak işlerinizin zamanında tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. 

Laboratuvarların rapor hazırlığının ne kadar zahmetli olduğunu ve raportörlerin dağınık halde bulunan verileri toplayıp rapor hazırlamak için yaklaşık iki haftalık bir süre uğraştıklarını biliyoruz.

LAB Kurumsal programımızın kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, laboratuvar çalışanlarınız verilerini kolay ve hızlı bir şekilde kaydedebilirler.  Kayıt altına alınan bu verilerle TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun olarak deney raporlarınızı, LAB Kurumsal programında hazırlayıp çıktısını alabilirsiniz. Raporlarınızın güvenilir olduğunu doğrulamak için, deney raporlarınıza QR Code ekleyebilirsiniz.

 

Telefon iletişimine gerek kalmadan LAB Kurumsal programı üzerinden gelen otomatik bilgilendirmelerle bir sonraki sürece geçebilirsiniz. Örneğin; analiz talebinde bulunan kişi veya kuruluş teklifinizi onayladıktan sonra, numune alımı süreci varsa numune alacak sorumluya otomatik bilgilendirme gidebilir. Numune alımının ardından programda numune kaydı ve kabul işlemi sonrası laboratuvar analiz sorumlusuna otomatik mail ya da sistem içi mesaj gönderilir. Analiz sorumlusu analiz sonuçlarını programa kaydettikten sonra, laboratuvar müdürüne otomatik bilgilendirme gitmektedir. Laboratuvar müdürü de sonuçlara bakarak analiz onaylama işlemini gerçekleştirebilir. Analiz onayının ardından muhasebe yetkilisine bilgi gidebilir ve ödemeyle ilgili takiplerini programdan üzerinden yaparak süreci sonlandırabilir.

 

Deney laboratuvarlarına LAB Kurumsal programımızla çözüm sağlarken hızlı ve kolay veri kaydının yanı sıra; verilerin analizini, güvenliğini, gizliliğini de ön planda tutacak çalışmalarla destekliyoruz. Laboratuvarınızda görev dağılımı ve ekipler arası bilgi akışını kolaylaştırmak için LAB Kurumsal sisteminizi hazır hale getiriyoruz. Böylece hem veri kaydı ve analizi hem de iş dağılımı ve takibini sorunsuz bir şekilde yürütmenizi sağlıyoruz.

Kurumsal İş Çözümleri

Diğer Bloglar

img
İş Çözümlerine Bakış Açımız

Hem firmanızın kritik öneme sahip departmanlarında kullanılacak yazılım çözümlerini sunuyor hem de dijital platformlarda müşterilerinizin gözündeki kurumsal imajınızı oluşturmanıza yardımcı oluyoruz.

27.03.2023 14:33
img
Deney Laboratuvarlarında Verinin ve Analizin Önemi

Deney laboratuvarlarının iş süreçlerinde; departmanlar arası bilgi akışı ve yönetilmesi gereken detaylar fazladır.

27.03.2023 14:29
img
Laboratuvarların Veri Yönetimi ve Takibi Nasıl Yapılmalıdır?

Laboratuvarlar, bilimsel araştırmaların yürütüldüğü, deneylerin yapıldığı ve verilerin analiz edildiği önemli merkezlerdir.

04.12.2023 14:52