Çevre Laboratuvarlarında Yazılım Kullanmanın Avantajları

Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın istediği doğrultuda numune işlemlerinin yapılması, barkod oluşturulması, tüm sürecin takip edilmesi ve raporlanması için yazılım teknolojilerinin kullanımı önemlidir. Bir yazılım sistemi kullanıldığı zaman hangi işlemlerin ne zaman yapıldığını, detaylarını görebilir ve raporları onaylayarak süreci tamamlayabilirsiniz.

 

EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının yetkinliği için genel gereklilikler standardına uygun olarak çalışan Çevre Laboratuvarları, süreç yönetiminde mutlaka yazılıma ihtiyaç duymaktadır. Bu uluslararası bir standart olup, laboratuvarların ilgili ölçüm ve analizler konusunda yetkinliğinin tanınması bu standarda uyum ile mümkün olmaktadır. Bunun sonucu olarak da bu standardın gerekliliklerine uyan laboratuvarlar daha güvenilir bulunmaktadır. Ayrıca bu standarda uyum sağlayan laboratuvarlar bununla birlikte ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ilkelerine de genel anlamda uyum sağlamış olmaktadırlar. Bu standarda uygun çalışma kriterlerine göre veri girişlerinizi yapabileceğiniz ve raporlarınızı alabileceğiniz LAB Kurumsal programımızla tüm sürecinizi yönetebilirsiniz.

 

Sektörel deneyimlerimize bağlı olarak geliştirdiğimiz LAB Kurumsal programı, firmaların en büyük yardımcısı olmaktadır. Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Yönetmeliği’nde bahsi geçen numuneleri, LAB Kurumsal programı içinde yer alan barkod sistemiyle kayıt altına alabilir ve oluşturulan barkod ile sürecinizi akıcı bir şekilde yönetebilirsiniz. LAB Kurumsal programı, barkoda bağlı olarak kayıt altına aldığınız müşteri analiz sonuçlarını güvenli bir şekilde saklamanızı sağlamaktadır.   

LAB Kurumsal programı içinde yer alan; ölçüm planlama, barkod oluşturma ve numune alma, analiz işlemleri ve onayı, numune kabul, doküman yönetimi, rapor modülleriyle tüm sürecinizi yönetebilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra, LAB Kurumsal programı içinde yer alan müşteri bilgilerinin kaydı, görüşme ve keşif yönetimi, teklif hazırlama ve ödeme takibi gibi özellikler sayesinde müşterilerinizle ilgili dataları da kayıt altına alma kolaylığını yaşayabilirsiniz. 

Web tabanlı LAB Kurumsal yazılımımız, sahada ya da laboratuvarda çalışanlara istediği yerden programa bağlanarak verilerini kayıt altına alma ve raporlama imkânı sunmaktadır. Saha personelinizin programa kaydettiği tüm ölçüm ve numune alma planlarını, anlık olarak takip edebilir ve ölçüm, analiz sonuçlarını online bir şekilde inceleyerek onay verebilirsiniz. Ayrıca tüm süreci online olarak yönetebildiğiniz için gereksiz baskı ve kağıt maliyetleriniz de minimuma inmiş olacaktır.

Program içindeki otomasyon sayesinde, iş süreçlerinizdeki (ölçüm planlandı, devam ediyor, bitirildi vb.) durumlara bağlı olarak sistem üzerinden otomatik mesaj ve mail alabilirsiniz. Bu özellik ile programa girmeseniz bile anlık olarak veri girişinden haberdar olabilirsiniz.  İş süreçlerinizin takibinde herhangi bir karmaşaya izin vermeden ve zamanınızı etkin bir şekilde kullanarak iş verimliliğinizi artırmanız, LAB Kurumsal programı ile mümkün olmaktadır.

Çevre laboratuvarlarında bir diğer önemli ihtiyaç ise, kayıt altına alınan verilerin analiz edilerek raporlanmasıdır. LAB Kurumsal programının zengin ve güçlü raporlama altyapısı sayesinde bu raporları, veriler girildiği andan itibaren arka planda oluşturmakta ve size tek bir tuşlamayla sunmaktadır. Bu sayede LAB Kurumsal programını kullanan laboratuvarlar; kaliteli, izlenebilir, güvenli ve etkin raporlar alabilmektedir. 

Laboratuvarda ölçümlerde kullanılan cihazların bakımı, kalibrasyonu, doğrulama ve diğer servislerinin takibi de çok önemlidir. Ölçüm aşamasında sorun yaşamamak adına cihazların bu tarz bakım ve servis işlemleriyle ilgili programa periyodik hatırlatmalar (haftalık-aylık-yıllık) ekleyebilirsiniz. Tarihlerin yaklaşmasına bağlı olarak ilgili kişilere hatırlatma gitmesini sağlayabilirsiniz.

Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına bağlı olarak ar-ge çalışmalarımıza devam ediyor ve bu doğrultuda LAB Kurumsal programımızı her zaman güncel tutuyoruz. İş süreçlerinizin yönetimini kolaylaştırmak ve data güvenliğinizi sağlamak istiyorsanız LAB Kurumsal programımızı tercih edebilirsiniz.

Kurumsal İş Çözümleri

Diğer Bloglar

img
Dijital Mecrada Ön Sıralarda Olmak İster misiniz?

Dijital dönüşümün sonucu olarak firmaların iş yapabilmesi, internet ortamında daha kolay bulunabilmesine bağlı olduğu için SEO hizmeti işletmeler için çok daha önemli hale gelmiştir.

15.03.2022 11:15
img
Yenilikçi Firmaların Hızlı Büyümesinin Nedenleri

Girişimciler ve yöneticiler firmalarının satış gücünü artırmak, gelecekte sektöründe söz sahibi bir konumda olmasını sağlamak için azami gayret gösterirler.

15.03.2022 11:39
img
Ar-Ge Sürecinde Planlamanın Önemi

Ar-Ge çalışmalarına başlamadan önce planlama yapmak, öngörülerde bulunmak ve detayları netleştirmek sürecin doğru ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır.

23.02.2023 17:50