Ar-Ge Sürecinde Planlamanın Önemi

Ar-Ge çalışmalarına başlamadan önce planlama yapmak, öngörülerde bulunmak ve detayları netleştirmek sürecin doğru ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Ar-Ge çalışmalarınızın başarılı olabilmesi için büyük resmi görmenizi sağlayacak alt yapıyı hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Bir sonraki adımda ne yapacağınızı bilerek yola çıktığınız zaman, bilinmezlerle, sorunlarla karşılaşmadan projenizi tamamlayabilirsiniz. 

 

Ar-Ge ve Proje Yönetimi programımızla sürecinizi en başından tüm detaylarıyla planlama avantajını sunuyoruz.  Sürecinizdeki iş aşamalarını, bütçenizi, iş gücü planlamanızı programda tanımlayabilirsiniz. Böylece öngördüğünüz detaylar dışında ekstra zaman, para ve iş gücü maliyetlerinizin olup olmadığını analiz edebilirsiniz. Programımız, firmalarda ar-ge iş akışının takip edebilmesinde ve raporlanmasında; proje ekibinin iş sorumluluğu bilincinin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ar-Ge sürecinde proje ekibine verilen görevlerin zamanında tamamlanması, iş gücü planlamasına uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Ar-Ge ve Proje Yönetimi programımız içinde yer alan görev ve iş takibi yönetimi modülü ile sürecinizi sorunsuz yönetmenize katkıda bulunuyoruz. Program içinde tanımladığınız iş planı aşamalarınızdaki görevler tamamlandıkça bir sonraki sürece geçilmesini sağladığınız için, hangi aşamada bir aksama olduğunu programda görerek anında müdahale edebilirsiniz.

Ar-Ge sürecindeki en önemli konulardan biri de bütçe planlamasıdır. Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapan firmalar, her yıl büyük bütçeler ayırmaktadır. Ar-Ge yöneticilerinin projeler için öngördüğü bütçelerin çok aşılması, yıl içinde yapılması planlanan diğer projeleri de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle doğru bir bütçe planlamasının yapılması ve gereksiz maliyet kalemlerinin ortadan kaldırılması yazılım desteği ile mümkündür. Ar-Ge ve Proje Yönetimi programımızla bütçe planlamalarınızı kolay bir şekilde yapabilir ve öngördüğünüz bütçe ile harcadığınız kalemler arasında ne kadar fark olduğunu analiz edebilirsiniz.

Ar-ge projesiyle ilgili yapılan denemeler, analizler, sonuçlar ve yorumlar gibi birçok veriyi ve bu süreçte kullanılan cihazları kayıt altına aldığınız için projenin nasıl gittiğine dair öngörülerde bulunabilirsiniz. Hedeflenen sonuç ve değişen parametreleri yazdığınız için bir sonraki aşamada neler yapılması gerektiğini, notlarınızı taramakla zaman kaybetmeden tek bir tıkla programda görebilirsiniz. Ar-Ge çalışma kayıtlarının planlamaya uygun olarak yapılıp yapılmadığını da programda görebildiğiniz için, ekibinize gerekli yönlendirmeleri yapma fırsatınız olmaktadır.

Tüm bu planlamalarınızın sekteye uğramadan devam etmesi ve projelerinizin başarıyla tamamlanması için yazılım desteğimizle ve danışmanlık hizmetlerimizle yanınızdayız.

Kurumsal İş Çözümleri

Diğer Bloglar

img
Kurumsal İş Çözümleri Neden Laboratuvarlara Çözüm Sağlıyor?

Kurumsal İş Çözümleri, sektörler arası teknolojik bir köprü kurma hedefiyle birçok sektörden firmaya çözüm sağlamaktadır.

14.09.2023 11:19
img
Mobil Teknolojilerin Her Geçen Gün Yaygınlaştığının Farkında mısınız?

İşletmeler artık yenilikçi yaklaşımlarla firmalarını yönetme konusunda çok daha bilinçli bir duruş sergilemektedir.

15.03.2022 11:16
img
En İyi CRM Firmaları Arasında Olabilmek İçin Neler Yapılmalıdır?

En iyi CRM firmalarının, müşteri odaklı yaklaşımı benimsemeleri, bu alanda liderliklerini sürdürebilmeleri için temel bir adımdır.

12.12.2023 15:21